top of page
Search

Europska agencija za lijekove organizira javni virtualni sastanak o cjepivima protiv COVID-19

Europska agencija za lijekove (EMA, od engl. European Medicines Agency) će organizirati javni virtualni sastanak 11.prosinca 2020. od 13:00 do 16:30 kako bi se europski građani informirali o regulatornim procesima Europske Unije (EU) za za odobravanje COVID-19 cjepiva i ulozi Agencije u njihovom razvoju, ocjenjivanju, odobrenju i nadzoru sigurnosti.

Pandemija COVID-19 globalna je kriza bez presedana, s pogubnim zdravstvenim, socijalnim i ekonomskim utjecajem. Sigurna i učinkovita cjepiva protiv COVID-19 hitno su potrebna kako bi se odgovorilo na ovu krizu i smanjili njezini učinci.

Zajedno s Europskom regulatornom mrežom za lijekove, EMA podržava razvoj cjepiva COVID-19 i poduzela je korake kako bi ubrzala procese njihove procjene. Agencija i njezini partneri to čine istovremeno osiguravajući primjenu istih visokih regulatornih standarda kvalitete, sigurnosti i djelotvornosti na cjepiva protiv COVID-19.

Javni sastanak informirat će građane o ulozi EMA-e u pandemiji i regulatornim postupcima EU-a. Također će pružiti priliku javnosti i zainteresiranim stranama da govore i podijele svoja očekivanja, nedoumice i potrebe, što će EMA i Europska regulatorna mreža za lijekove razmotriti u procesu donošenja odluka.

Javni virtualni sastanak prenosit će se uživo i bit će otvoren za sve građane bez potrebe za prethodnom registracijom. Pored odabranog popisa govornika, tijekom sastanka bit će otvoren i poštanski sandučić putem mrežne stranice EMA-e kako bi se omogućili komentari javnosti.

Dnevni red i sve informacije povezane s događajem dostupni su na stranici događaja EMA-ine mrežne stranice.

EMA-inoj mrežnoj stranici posvećenoj COVID-19 možete pristupiti ovdje.31 views0 comments

Comments


bottom of page