top of page
Search

Dodijeljene su 2 stipendije Pharmaca

Updated: Aug 23, 2022Časopis Pharmaca je u svibnju ove godine na svojim mrežnim stranicama objavio poziv za prijave za dodjelu stipendija studentima medicine i specijalizantima internističkih ili srodnih struka za sudjelovanje na kongresima ili drugim edukacijskim skupovima.

Imajući u vidu trajnu potrebu i želju za edukacijom studenata medicine i mladih liječnika, Pharmaca je odlučila podijeliti 2 stipendije za kotizaciju za domaći ili međunarodni skup po vlastitom izboru do 2 000 kn svaka.


Pri tome je:

- jedna stipendija namijenjenadentu/studentici 6. godine studija medicine, a

- jedna stipendija namijenjena je specijalizantu/specijalizantici internističkih ili srodnih struka (klinička farmakologija i specijalizacije koje imaju zajedničko internističko deblo).


Uže uredništvo Pharmaca izabralo je među pristiglim radovima 2 kongresna sažetka, oba prijavljena za 10. Hrvatski kongres farmakologije i 1. hrvatski kongres kliničke farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem, koji će se održati od 22.- 25. rujna 2022. u Opatiji.

Rezultati ocjene pristiglih radova su:


1. Stipendiju u vrijednosti 1 500 kn namijenjenu studentici/studentu 6. godine medicine dobila je Eleonora Strujić, studentica 6. godine medicine na Medicinskom fakultetu u Osijeku koja je prijavila sažetak:

THE ROLE OF A CLINICAL PHARMACOLOGIST IN ASSESSMENT OF CONTRAINDICATIONS FOR VACCINATION AGAINST COVID-19

Strujić E. Kongresni sažetak
.pdf
Download PDF • 130KB

2. Stipendiju u vrijednosti 1 500 kn namijenjenu specijalizantici/specijalizantu internističkih ili srodnih struka dobio je Dominik Strikić, dr.med., specijalizant kliničke farmakologije i toksikologije u KBC Zagreb koji je prijavio sažetak:

IMMUNE-MEDIATED ADVERSE EFFECTS OF COVID-19 VACCINES.

Strikić D. Kongresni sažetak
.pdf
Download PDF • 65KB

Čestitamo dobitnicima stipendija i želimo mladim kolegama uspješno sudjelovanje na Kongresu,


uredništvo Pharmaca

97 views0 comments

Comments


bottom of page