top of page
Search

Poziv dobrovoljcima za sudjelovanje u studiji komparativne bioekvivalencije glikopironijevog bromida



U Zavodu za kliničku farmakologiju KBC Zagreb planira se provođenje studije faze 1 komparativne bioekvivalencije lijeka glikopironijevog bromida (oralna solucija 1 mg/5 mL).

Naziv studije:

A single centre, single oral dose, randomized, open-label, two-period, two-sequence, crossover design comparative bioavailability study with a washout period of at least 5 days from Glycopyrronium Bromide 1 mg/5 mL Oral Solution in healthy, adult, human subjects under fasting conditions

Koji lijek se ispituje?

Radi se o studiji čiji je cilj usporediti farmakokinetiku ispitivanog lijeka s referentnim lijekom u svrhu odobrenja za liječenje sijaloreje. Ispitivani (i referentni) lijek je glikopirinijev bromid, sintetski antikolinergik, primijenjen oralno (suspenzija 1 mg/5 mL). Glikopironijev bromid je trenutno odobren i dostupan na hrvatskom tržištu u inhalacijskom obliku za liječenje astme, u topičkom obliku za liječenje aksilarne hiperhidroze te peroralnom obliku za liječenje teške sijaloreje.

Što se zahtijeva od ispitanika?

Sudjelovanje u studiji zahtijevati će dolazak na probir tijekom kojeg će se napraviti fizikalni pregled, kontrola vitalnih znakova i laboratorijskih parametara te procjena zadovoljavate li uključne kriterije za studiju te da nemate niti jedan isključni kriterij.

Ukoliko prođete probir, možete biti uključeni u studiju a to će zahtijevati cjelodnevni boravak u 2 navrata na Zavodu za kliničku farmakologiju (2 dana u razmaku od tjedan dana).

Datumi su: 17.19.2.2023. i 24.-26.2.2023.

Dodatne informacije i mogućnost prijave

Dodatne informacije i mogućnost prijave na poveznici: https://forms.gle/N15bSShhTYQhNSvF9

Poziv možete proslijediti zainteresiranima.



90 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page